JEMIOŁA POSPOLITA
Viscum album
SUPLEMENT DIETY
Butelka 50ml z kroplomierzem
Składniki:
wyciąg z kiełków Jemioły pospolitej (Viscum album surculis extr.) 0,5%
Składniki mieszaniny ekstrahującej:
etanol (96% - rozpuszczalnik ekstrakcyjny) 18% vol.
glicerol (rozpuszczalnik ekstrakcyjny) 33%,
woda oczyszczona (rozpuszczalnik ekstrakcyjny) 48,5%.
Zawartość składnika w porcji jednostkowej i dziennej:
Nazwa składnika/Porcja jednostkowa/Porcja dzienna
Wyciąg z kiełków Jemioły pospolitej/0,005g/0,005g
Przeznaczenie:
Jemioła pospolita - wspomaga układ odpornościowy i obronny organizmu (przeciwutleniacz) przed czynnikami zewnętrznymi.
Może chronić komórki i tkanki przeciw uszkodzeniom oksydacyjnym - przed wolnymi rodnikami.
Pomaga utrzymać fizjologiczne stężenie cholesterolu we krwi. Poprzez zbilansowaną dietę ułatwia kontrolę metabolizmu lipidów
(cholesterolu i trójglicerydów).
Porcjowanie:
Dorośli: 1ml płynu rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody i pić 1 raz dziennie przed posiłkiem.
Stosować od 1 do 3 miesięcy. W razie potrzeby powtórzyć podawanie po 1-2 miesiącach przerwy.
Ostrzeżenie:
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości lub uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Nie zalecane jest stosowanie w czasie ciąży i karmienia piersią.
Nie podawać osobom uzależnionym od alkoholu.
Nie przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Dla utrzymania prawidłowego stanu zdrowia należy stosować zróżnicowaną dietę i prowadzić zdrowy tryb życia.
Suplement diety. Nie może być substytutem zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed datą wskazaną na opakowaniu.
Numer partii podany na opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Nie używać, jeśli pieczęć ochronna zakrętki jest uszkodzona.
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnym i suchym miejscu.
Producent: S.C PLANTEXTRAKT S.R.L, GMINA Radaia, Okręg Cluj, 407059 Rumunia
Dystrybutor w Polsce: Helifarm sp. z o.o., ul.Cynkowa 49B , 95-200 Piątkowisko (Polska) www.helifarm.pl
Produkt zgłoszony w GIS w trybie art.29 ust.1 Ustawy z dn. 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.Nr.171,poz.1225)