Kliknij TU aby zamówić.
Produkty MicroFlor i PreFlora zostały zgłoszone do GIS w trybie art. 29 ust.1 Ustawy z dn. 25 sierpnia 2006 r.
o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.Nr. 171, poz. 1225).
Według definicji WHO probiotyki to preparaty lub produkty żywnościowe zawierające pojedyncze lub mieszane hodowle żywych drobnoustrojów, które wywierają korzystny efekt na zdrowie, jeżeli zostały podane w odpowiedniej ilości. Drobnoustroje te należą do rodziny Lactobacillus, Bifidobacterium, oraz do drożdżaków Saccharomyces. Występują one fizjologicznie w mikroflorze przewodu pokarmowego człowieka. Ich cechą musi być zdolność przylegania do nabłonka jelita, aby nie zostały z nich usunięte w krótkim czasie, np. w trakcie biegunki. Ponadto muszą być odporne na kwas solny zawarty w żołądku, enzymy trawienne, kwasy żółciowe. Bakterie te ułatwiają procesy trawienia, zwiększają wchłanianie witamin i minerałów, są ochroną dla mikroflory jelitowej podczas kuracji antybiotykowych, wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu immunologicznego, mają zdolność syntetyzowania niektórych witamin z grupy B, witaminę K oraz kwas foliowy.